Feestje! Zoveel MINI’s zijn er gemaakt

Het zijn best veel auto’s en daar zijn ze bij MINI trots op, reden dus voor een feestje.

De dagen dat een MINI een ‘kappersauto’ of ‘vrouwendingetje’ worden genoemd liggen ver achter ons. Zeker met een John Coopers Works variant kan je goed voor de dag komen. En beter nog, de auto rijdt gewoon goed. En dat zie je terug op de weg, want er rijden er veel rond.

Miljoen MINI’s van de huidige generatie
Sir Alex Issigonis ontwierp in 1959 de klassieke MINI. En nog steeds zien we dezelfde lijn terug in het huidige model, maar ook in de nieuwe elektrische variant. In 2013 kwam het merk voor het eerst met de moderne generatie van de compacte 3-deurs auto. Sinds 2014 kan je deze kopen. Nu, een goede negen jaar later, zijn er één miljoen 3-deurs MINI’s gemaakt in de Britse fabriek in Oxford. Overigens, deze MINI werd ook een tijdje geproduceerd in Born.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *